Menu

Word jij onze nieuwe collega?

(Senior) Investment Analyst

Ben jij een gedreven (senior) Investment Analyst die affiniteit heeft met de beleggingsadministratie, beleggingsrapportages, datamanagement, dataleveranciers en vermogensbeheer? Ben je graag zelfstandig en in teamverband bezig met procesoptimalisatie, rapportages, relatiebeheer en projectmatig werken? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen? 

Je komt te werken bij de MidOffice van PGB Pensioendiensten. Vanuit je rol als (senior) Investment Analyst bij de MidOffice ben je onderdeel van het sub-team Oversight & Datamanagement. De focus van je rol komt te liggen op data vendor management, relatiebeheer met dataleveranciers en periodiek overleg met de data officer en data-stewards binnen de balansbeheerketen. Naarmate je jezelf ontwikkelt zul je ook steeds een groter verantwoordelijkheid binnen het team krijgen. Je zal uiteindelijk groeien tot een belangrijke spil in het toezicht houden op de Backoffice en het onderhouden van de (operationele) processen met betrekking tot de Backoffice. Zelfstandig en in samenwerking met collega’s zul je gaan werken aan het dagelijks up-to-date houden en monitoren van de beleggingsadministratie, data- en vendormanagement verder professionaliseren en het rapporteren van de vereiste beleggingsinformatie aan toezichthouders.

Je werkzaamheden kunnen breder van aard zijn dan alleen Oversight & Datamanagement. Zo kan je bijvoorbeeld werkzaamheden met en namens de applicatieconsultants uitvoeren op het gebied van onder andere FactSet, PowerBI en de datalaag of meehelpen de beleggingsrapportages op te stellen die onder andere betrekking hebben op: Rendementscijfers, risicocijfers, kosten vermogensbeheer, onafhankelijke toetsing of de beleggingsrichtlijnen worden nageleefd en duurzaam beleggen.

Buiten de MidOffice zal je veel contact hebben met de beleggingsteams van de Frontoffice, bijvoorbeeld via dealteams waarbij implementatietrajecten / verandertrajecten plaatsvinden zoals de inregeling van nieuwe beleggingsmandaten of de implementatie van nieuwe/gewijzigde verplichtingen naar de toezichthouders.

Wie ben jij?

Je hebt een proactieve houding en gaat een discussie niet uit de weg. Je bent leergierig en gewend om in het diepe te springen, in staat gestructureerd te werken, om structuur in processen aan te brengen, oplossingsgericht en je kan op basis van kwalitatieve overwegingen tot een keuze te komen waarbij je hoofdzaken van bijzaken kan onderscheiden. In verband met het ochtendproces, vind je het niet erg om periodiek vroeg te starten.

Je hebt affiniteit met beleggen door bijvoorbeeld de marktontwikkelingen in de beleggingswereld op de voet te volgen. Je bent gefocust op resultaat, leergierig, nieuwsgierig en creatief. Deze kwaliteiten zet je in om samen met jouw collega’s de groei van Pensioenfonds PGB te verwezenlijken.

Verder heb je…

 • een afgeronde HBO- of WO-opleiding;
 • beheersing van de Engelse taal (onze custodian is Engelstalig);
 • meer dan 5-7 jaar relevante werkervaring op het gebied van beleggingsadministratie en/of datamanagement bij een asset manager is een pré;
 • werkervaring in projecten is een pré;
 • ervaring met tooling/software zoals FactSet, Python, Excel en Power BI is een pré.

Contactpersoon vacature

Wie zijn wij?

PGB Pensioendiensten is de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds PGB. Wij zijn een ondernemende organisatie waar betrokkenheid, authenticiteit, helderheid en samenwerken voorop staan. Dit doen we met ons vooruitstrevende beleggingsbeleid en een goede pensioenadministratie. We brengen de klantreis in kaart en werken zo naar het beste resultaat voor onze klanten. Met alle medewerkers werken we elke dag nauw samen voor het welverdiende pensioen van ongeveer 450.000 deelnemers en ruim 4.000 werkgevers. Pensioenfonds PGB in de top 10 van pensioenfondsen van Nederland. En Pensioenfonds PGB groeit! Het is één van de snelst groeiende pensioenfondsen van ons land. 

De MidOffice van PGB Pensioendiensten is een belangrijk onderdeel van de balansbeheerketen en de belangrijkste activiteiten zijn:

 • controle van de uitbestede diensten aan het Back Office;
 • beheren van contracten met datavendors;
 • beheer en onderhoud van datamanagement activiteiten;
 • de controle op Regulatory reports zoals FTK, MER, MESRAP, EMIR, SFTR en het jaarverslag;
 • rapportages maken over de beleggingen zoals over performance en kosten en de controle op het naleven van beleggingsrichtlijnen;
 • ondersteuning van portfoliomanagers van het Front Office door het beheren en inrichten van de daar gebruikte systemen.

Wat bieden wij jou?

 • Bij PGB Pensioendiensten vind je een dynamische baan in een informele organisatie. Wij zijn volop in ontwikkeling en jij kan hier het verschil maken. Je vindt hier een open sfeer en fijne collega’s. Je krijgt eigen verantwoordelijkheden en ruimte voor eigen inbreng. Zo bepaal jij zelf, in overleg met je collega’s, hoe je jouw werk indeelt en waar je dit uitvoert. De arbeidsvoorwaarden bestaan onder andere uit:
 • een passend salaris in schaal 10, wanneer je senior bent is schaal 11 van toepassing; 
 • de ruimte om jezelf te ontwikkelen via trainingen en opleidingen waaronder CFA;
 • 20 wettelijke vakantiedagen (op basis van een 38-urige werkweek);
 • een Indvidueel Keuze Budget (ter grootte van 8% vakantietoeslag, 13de maand en 12 bovenwettelijke vakantiedagen) naar eigen keuze te besteden;
 • een uitgebreide collectieve pensioenregeling;
 • een reiskosten-, OV-kosten- en/of thuiswerkvergoeding.

Solliciteren of meer weten?
Ben jij dé persoon voor deze baan? Klik dan op de ‘solliciteren’ knop. Heb je vragen over de functie? Dan bel je met de contactpersoon van de vacature. We sluiten de vacature wanneer we een geschikte kandidaat hebben. Een pre-employment screening is onderdeel van het selectieproces.

We hebben geen behoefte aan acquisitie.