Menu

Word jij onze nieuwe collega?

(Senior) Legal Counsel Vermogensbeheer

Ben jij een gedreven jurist of advocaat die een actieve rol wil spelen bij transacties en investeringen? En wil je dat doen bij de vermogensbeheerder van een van de grootste pensioenfondsen van Nederland? 

Wat ga je doen?

Samen met je collega’s van de afdeling Legal, Tax & Regulatory lever je een belangrijke bijdrage bij het beheren van een beleggingsportefeuille van ruim € 34 miljard voor het pensioen van honderdduizenden Nederlanders.

De werkzaamheden bestaan uit de juridische advisering van het vermogensbeheerbedrijf van Pensioenfonds PGB in de brede zin. Dit betreft advisering over derivaten, fondsbeleggingen, co-investeringen, kapitaalmarktbeleggingen, de implementatie van financiële regelgeving en beleggingsstrategieën . Hierbij werk je vanaf de start van de investering of het implementatietraject multidisciplinair samen met andere afdelingen.

Het team van vermogensbeheerjuristen maakt functioneel deel uit van de front office waardoor snel geschakeld kan worden en de juristen op tijd worden betrokken. Zo ben je in de lead bij de onderhandelingen met grote private equity huizen, investeringsbanken en clearing huizen en ben je (eind)verantwoordelijk voor de implementatie van toepasselijke financiële regulering.

Wie ben jij?

Jij bent een ambitieuze jurist en gedreven om het beste uit jezelf en het team te halen.  Daarnaast heb je een passie voor financieel recht, transactie en goede kennis van verbintenissen- en ondernemingsrecht.

Je hebt het vermogen om zaken zelfstandig verder te brengen. Hierbij ben je kritisch op de inhoud en maar zeker niet bang is om pragmatisch- en buiten de gebaande paden te denken. Je bent scherp op details en blijft letten op de grote lijnen. Daarnaast sta je stevig in je schoenen en kan je jouw standpunt kan verdedigen bij interne (bestuurs)vergaderingen en tijdens onderhandelingen met externe partijen.

Dit neem je mee:

 • Een afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht;
 • Minimaal  6 jaar ervaring als bedrijfsjurist, advocaat of kandidaat-notaris, en bij voorkeur met advisering aan institutionele (buyside) beleggers zoals verzekeraars, vermogensbeheerders en pensioenfondsen. 
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met financiële regulering  (o.a. MIFID, AIFMD, MAD/MAR, en ESG-regelgeving) is een pre. 
 • Analytisch sterk en organisatie sensitief
 • Ambitieus vanuit een teambelang
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal. 

Contactpersoon vacature

Wie zijn wij?

De afdeling:

Onze afdeling Legal, Tax and Regulatory bestaat momenteel uit 11 personen. De legal counsels vermogensbeheer worden aangestuurd door de Head of Legal Vermogensbeheer. Samen met de pensioenjuristen vormen zij de LTR-afdeling onder leiding van de General Counsel. Wij zijn een hecht maar ook zeer ambitieus team.

PGB Pensioendiensten

Pensioenfonds PGB staat met een vermogen van ruim € 34 miljard een van de snelst groeiende  pensioenfondsen in Nederland. Je vindt bij PGB Pensioendiensten een dynamische baan bij een informele organisatie die volop in ontwikkeling is en waar je het verschil kunt maken. Met een open sfeer en fijne collega’s. Je krijgt bij ons veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng. Zo bepaal jij zelf, of in overleg met je collega’s, hoe je jouw werk indeelt en waar je dit uitvoert.

Ook de verantwoordelijkheid om je werk goed te doen en jezelf te blijven ontwikkelen ligt bij jou. We zijn continu met elkaar in gesprek om het beste uit onszelf, elkaar en de organisatie te halen en kennen geen beoordelingscyclus meer.

Verder krijg je…

 • Een passend salaris
 • 8% vakantiegeld en 32 vakantiedagen
 • 13de maand
 • Een uitgebreide collectieve pensioenregeling;
 • Een reiskosten-, OV-kosten- en/of thuiswerkvergoeding.
 • Goede faciliteiten om zowel op kantoor als thuis te kunnen werken

Solliciteren of meer weten?

Ben jij dé persoon voor deze baan? Klik dan op de ‘solliciteren’ knop. We sluiten de vacature wanneer we een geschikte kandidaat hebben. Een pre-employment screening is onderdeel van het selectieproces.

We hebben geen behoefte aan acquisitie.