Menu

Word jij onze nieuwe collega?

General Counsel

Word jij onze nieuwe collega?

General Counsel
Amstelveen, 38 uur per week

Ben jij in je element als je eindverantwoordelijk bent voor alle juridische, fiscale en regulatoire werkzaamheden? Dan zoeken wij jou!
 

Wat ga je doen?

In deze uitdagende functie adviseer je proactief het bestuur van Stichting Pensioenfonds PGB en de directie van PGB Pensioendiensten over juridische en fiscale zaken als wet- en regelgeving. Je bent direct betrokken bij alle strategische besluitvorming waarbij juridische expertise nodig is. In de komende jaren speelt de implementatie van de WTP daarbij een cruciale rol. Je bent eindverantwoordelijk voor de juridische positie op het gebied van vermogensbeheer, pensioenbeheer en de algemeen bedrijfsjuridische zaken. Denk hierbij aan contracteren, juridische en fiscale due diligence en advies over pensioen juridische zaken.

Jouw team bestaat uit 10 mensen verdeeld over 2 ‘domeinen’: vermogensbeheer en pensioenbeheer.

Wie ben jij?

Je bent proactief, daadkrachtig, probleemoplossend en je hebt het vermogen om strategisch en kritisch te denken. Je hebt meerdere jaren ervaring met leidinggeven aan diverse teams. Hierdoor weet jij als geen ander hoe je jouw team naar een hoger niveau kan tillen. Je kunt goed communiceren en bent een teamspeler. Uiteraard ben je op de hoogte van de wet- en regelgeving en weet je op de juiste manier jouw kennis in te zetten.

Verder heb je…

 • Voltooide doctoraal opleiding rechten (civiel, notarieel of fiscaal recht)
 • Bij voorkeur postacademische juridische opleidingen
 • Minimaal 15 jaar juridische ervaring waaronder tenminste 5 jaar ervaring in de aansturing van een juridisch team
 • Volwaardig gesprekspartner en adviseur voor bestuur en bestuursbureau
 • Begrijpt de dynamiek tussen bestuur, bestuursbureau en uitvoeringsorganisatie

Ben jij de gedreven General Counsel die graag een nieuwe uitdaging aangaat, zich verder wil ontwikkelen en zich herkent in dit profiel en in de functie-eisen? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Contactpersoon vacature

Wie zijn wij?
Bij PGB Pensioendiensten vind je een dynamische baan in een informele organisatie. Wij zijn volop in ontwikkeling en jij kan hier het verschil maken. Je vindt hier een open sfeer en fijne collega’s. En je krijgt veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng. Zo bepaal jij zelf, of in overleg met je collega’s, hoe je jouw werk indeelt en waar je dit uitvoert. Ook de verantwoordelijkheid om je werk goed te doen en jezelf te blijven ontwikkelen ligt bij jou. We zijn continu met elkaar in gesprek om het beste uit onszelf, elkaar en de organisatie te halen.

PGB Pensioendiensten is de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds PGB. Wij zijn een ondernemende organisatie waar betrokkenheid, authenticiteit, helderheid en samenwerken voorop staan. Dit doen we met ons vooruitstrevende beleggingsbeleid en een goede pensioenadministratie. We brengen de klantreis in kaart en werken zo naar het beste resultaat voor onze klanten. Met alle medewerkers werken we elke dag nauw samen voor het welverdiende pensioen van ongeveer 450.000 deelnemers en ruim 4.000 werkgevers.

Pensioenfonds PGB is het 6e grootste pensioenfonds van Nederland. En Pensioenfonds PGB groeit! Het is één van de snelst groeiende pensioenfondsen van ons land over de afgelopen jaren.

Verder krijg je…

 • een marktconform salaris;
 • een 13e maand;
 • 32 vakantiedagen (op basis van een 38-urige werkweek);
 • een uitgebreide collectieve pensioenregeling;
 • een reiskosten-, OV-kosten- en/of thuiswerkvergoeding;
 • goede faciliteiten om zowel op kantoor als thuis te kunnen werken.

Solliciteren of meer weten?
Ben jij de persoon voor deze baan? Klik dan op de knop “solliciteren”, of stuur dan je motivatie + cv naar Sander Dirks, via s.dirks@pgbpensioendiensten.nl. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Sander Dirks via 06-46031544 of via de e-mail s.dirks@pgbpensioendiensten.nl. Een pre-employment screening is onderdeel van het selectieproces.