Menu

Word jij onze nieuwe collega?

Pensioenspecialist Deelnemersketen Opbouw en Beheer

Weet jij alles over pensioenen? En word jij er blij van om onze deelnemers te helpen en positief te verrassen met die kennis? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

Je pakt alle voorkomende werkzaamheden op binnen de afdeling Deelnemersketen Opbouw en Beheer. Denk hierbij aan het afhandelen van verzoeken en klachten van de klant tot de meer complexere werkzaamheden en het analyseren van gegevensbestanden. Je gaat actief aan de slag met mogelijkheden tot verbetering die je ziet in processen, procedures of regelingen die gekoppeld zijn aan de jaardoelstellingen. Je zorgt dat je up to date blijft in jouw vakgebied en volgt de ontwikkelingen (wetgeving maatschappelijk, klant, ketenpartners) en past deze toe in je dagelijkse werk. Je bent een echte specialist en participeert in projecten. Je stelt werkinstructies op en zorgt dat deze actueel blijven. In voorkomende gevallen leidt je collega’s op en stelt hiervoor zelf een opleidingsplan op. Dit betekent dat je naar eigen kennis en inzicht handelt, binnen de gestelde kaders. Als team bepalen we samen de prioriteit van de werkzaamheden in onze ‘dagstart’. Dat doen we binnen de kernwaarden klantgericht, samenwerken en kostenbewust.

Wie ben jij?

Je bent een positief ingestelde teamspeler die klantgericht communiceert en handelt. Je bent kritisch op je eigen werk, dat van je collega’s en op processen. Je zoekt altijd naar verbetering en je wilt jezelf graag blijven uitdagen om het beste uit jezelf te halen. Je bent op je best in een dynamische werkomgeving en werkt graag met ambitieuze doelen. Je bent een “zelfstarter” en weet je collega’s mee te nemen. Je bent analytisch en oplossingsgericht. Je pakt je eigen verantwoordelijkheid.

 

Verder heb je…

 • een afgeronde HBO opleiding;
 • relevante pensioenopleiding(en);
 • Ervaring met Lean/ continu verbeteren

 

En bij voorkeur ook…

 • Goede systeemkennis van MAIA en/of aanverwante systemen
 • Grondig inzicht in de administratieve procedures en bedrijfsprocessen over de keten heen
 • Goede pensioen-, financiële en 1e lijns risicomanagement kennis
 • Ervaring met deelname in projecten
 • Goede kennis van MS Office, met name Excel en Word
 • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden

Contactpersoon vacature

Wie zijn wij?


PGB Pensioendiensten is de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds PGB. Wij zijn een ondernemende organisatie waar betrokkenheid, authenticiteit, helderheid en samenwerken voorop staan. Dit doen we met ons vooruitstrevende beleggingsbeleid en een goede pensioenadministratie. We brengen de klantreis in kaart en werken zo naar het beste resultaat voor onze klanten. Onze 300 medewerkers werken elke dag nauw samen voor het welverdiende pensioen van ongeveer 450.000 deelnemers en bijna 4.100 werkgevers.

Pensioenfonds PGB staat met een vermogen van ruim € 37 miljard in de top 10 van pensioenfondsen in Nederland. En Pensioenfonds PGB groeit! Het is één van de snelst groeiende pensioenfondsen van Nederland.

Je vindt bij PGB Pensioendiensten een dynamische baan bij een informele organisatie die volop in ontwikkeling is en waar je het verschil kunt maken. Met een open sfeer en fijne collega’s. Je krijgt bij ons veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng. Zo bepaal jij zelf, of in overleg met je collega’s, hoe je jouw werk indeelt en waar je dit uitvoert. Ook de verantwoordelijkheid om je werk goed te doen en jezelf te blijven ontwikkelen ligt bij jou. We zijn continu met elkaar in gesprek om het beste uit onszelf, elkaar en de organisatie te halen en kennen geen beoordelingscyclus meer.

Verder krijg je…

 • een passend salaris, inclusief 13e maand;
 • 32 vakantiedagen (op basis van een 38-urige werkweek);
 • een uitgebreide collectieve pensioenregeling;
 • een reiskosten-, OV-kosten- en/of thuiswerkvergoeding.
 • goede faciliteiten om zowel op kantoor als thuis te kunnen werken.

Solliciteren of meer weten?
Ben jij dé persoon voor deze baan? Klik dan op de ‘solliciteren’ knop. Heb je vragen over de functie? Dan bel je met de contactpersoon van de vacature. We sluiten de vacature wanneer we een geschikte kandidaat hebben. Een pre-employment screening is onderdeel van het selectieproces.

We hebben geen behoefte aan acquisitie.